7-годишното момиче беше открито мъртво в дома му

Има задържана жена за убийството на детето в Момчилград, научи NOVA от свои източници в разследването. Тя е много близка до момиченцето, но на този етап към нея няма повдигнати обвинения и не можем да обявим коя е.

Трупът на 7-годишната Дамла беше открит в неделя сутрин, когато майката се прибрала от нощна смяна. Детето било само, защото баба му заминала при болни близки в Турция, а бащата и брат й работели в чужбина.

Намериха мъртво 7-годишно дете в дома му в Момчилград

До петък Дамла е била част от 1б клас в училище „Петър Берон”. Днес там влязоха психолози.

„Работи се с колектива, работи се и с децата, имаме назначени групи, от социални грижи дойдоха”, заяви Севгюл Вели, помощник-директор на ОУ „Петър Берон”, Момчилград.

В града са потресени и не могат да намерят обяснение за подобно престъпление.

Очакват се резултатите от назначената тройна експертиза по случая. Очаква се и официална информация за задържаната жена.

Междувременно в Момлиград започна протестно шествие в следобедните часове с искане да се разбере цялата истина за смъртта на Дамла. Десетки хора се събраха пред блока, в който е убита. Те настояват институциите да си свършат по-бързо работата и да стане ясно какво точно се е случило с момиченцето. 

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.