На тялото му първа попаднала майката, прибирайки се от нощна смяна

Жестоко убийство на дете. 7-годишно момиче беше намерено мъртво в Момчилград. Първият свидетел на трагедията е майката на детето. Рано сутринта, когато се връщала от нощна смяна, жената открила дъщеря си безжизнена в семейния апартамент. Има ли заподозрян?

Семейството живеело в блок в Момчиловград. Майката се грижела за дъщеря си сама, като разчитала на бабата за нощите, когато е на работа. Възрастната жена обаче спешно заминала за Турция при болни близки и така детето останало само. Разследват се всички версии за убийството.

Огледите на апартамента, в който е открито убитото момиче, продължиха часове наред. Заподозрян още няма.

3-годишно момиченце пребито до смърт във Видинско

„Делото е образувано за умишлено умъртвяване на малолетно дете”, коментира Желязко Стефанов, окръжен прокурор на Кърджали.

Всички от семейството освен майката са в чужбина. Братът на момиченцето работи в Турция, а бащата в Белгия. Преди дни обаче бабата заминала при болната си сестра в Турция. А всички близки и съседи са потресени.

Близките отказаха да говорят пред камера, защото все още не знаят какво се е случило. Единствено казаха, че преди време бил изгубен единият от ключовете за жилището и предполагат, че някой може да го използвал, за да проникне в дома. От прокуратурата отказаха да коментират дали има извършено и друго престъпление.

Междувременно, входовете на Момчилград бяха завардени от полиция и се проверяваха всички автомобили. По случая е назначена тройна експертиза, която трябва да отговори на въпросите за убийството.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.