Причината - компанията прекрати преговорите с ирландските си пилоти

Германските пилоти на авиокомпанията „Ryanair“ призоваха за стачни действия, насрочени за петък, съобщава "Франс прес", цитирана от Агенция "Фокус".

От един от най-големите профсъюзи на германските пилоти заявиха, че в петък ще организриат „четиричасова предупредителна стачка“ след като международната компания прекрати преговорите с ирландските си пилоти.

Отново стачки в „Райънеър”

„Всички пилоти, наети пряко от „Ryanair“ се призовават да се включат в стачката“, се казва в разпространеното съобщение.

Миналата седмица компанията предложи да признае съществуващите профсъюзи на пилотите си в Германия, Ирландия, Великобритания, Италия, Испания и Португалия, след като пилотите от тези страни решиха да прекратят работа за 24 часа като протест заради някои от политиките на компанията.

СЛЕД МАСОВАТА ОТМЯНА НА ПОЛЕТИ: „Ryanair” наема още пилоти

По думите на германските пилоти, авиокомпанията е прекратила преговорите след като е заявила, че двама от петимата представители от делегацията на своите пилоти показват, че всъщност служителите нямат реалното намерение да водят конструктивни преговори. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.