Говори министър Лиляна Павлова

Дни преди страната ни да поеме председателството на ЕС, Мирослава Иванова се срещна с министър Лиляна Павлова, за да разбере готова ли е страната ни за това сериозно предизвикателство.

ПРОГРАМАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО: На какви събития страната ни ще бъде домакин?

„По време на председателството ще се проведат 300 срещи в България, 1500 срещи и заседания на най-високо експертно ниво в Брюксел и Страсбург. Очакваме 25 000 гости да посетят България за тези 6 месеца”, съобщи Лиляна Павлова.

Как ще изглеждат подаръците за гостите на председателството на ЕС

За мен е важно да няма терористични атаки, проблеми със сигурността и други извънредни проблеми, които да преобърнат дебата на общоевропейско ниво. Това, което можехме да предвидим, това, което трябваше като минимум да сме подготвени, ние сме го направили”, добави тя.

ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО: Кои неразрешени въпроси наследяваме от Естония?

Ние трябва да се възползваме от индиректните ползи от председателството на ЕС. Трябва да покажем, че сме надежден балансьор”, подчерта Павлова. „Това ще даде една уникална възможност и шанс да променим имиджа на България, усещането за България, разбирането за това какво е България”, изтъкна тя. 

Big Brother в София заради европредседателството

„Единственият период, и то период от два дни, в който ще има ограничен достъп до центъра, това ще е само на 17 май, когато ще се проведе срещата на върха”, обясни Павлова. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.