Съобщението представлява код от 60 знака

Основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж публикува днес загадъчен туит, който не дава покой на стотици ползватели. Туитът представлява код от 60 знака и препратка към клипа Paper Planes на популярната певица M.I.A.

Асандж предлага „сделка” на Тръмп, иска помилване

Ползватели започнаха да сглобяват всякакви догадки за това съобщение. Според една от теориите Асандж е умрял, а кодът изпълнява функциите на „авариен бутон“ - след задействането му „Уикилийкс“ трябва да започне публикуването на някакви много важни документи.

Други пък предположиха, че кодът известява за предстоящо публикуване на нови разобличения. Някои дори е решил, че Асандж вече се намира в самолет за САЩ.

Швеция прекратява разследването срещу Джулиан Асандж

Други започнаха да анализират текста на Paper Planes, търсейки подтекст между редовете. Там, например, има такива думи: „Ако ме хванеш на границата, аз ще си извадя виза на мое име“ и „Имам повече данни от КГБ“.

Наскоро медиите съобщиха, че от сметките на „Уикилийкс“ са изчезнали 25 млн. долара като биткоини. Миналата седмица акаунтът на Асанж в Туитър бе недостъпен за известно време, а след това бе възстановен. След това пък ВМС на САЩ публикува туит, който съдържаше само името на Асанж в кавички. След туитът изчезна.

Обама намали присъдата на основен информатор на "Уикилийкс"

Иначе Асандж продължава вече 7 година да се укрива в еквадорското посолство в Лондон. САЩ го издирват за разпространяване на секрептни материали.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.