Това се посочва в становище на "Метрополис груп" АД

Билбордът със синдикално послание на служителите на МВР е демонтиран заради нарушен договор. Това се посочва в становище на "Метрополис груп" АД, цитирано от Агенция "Фокус". 

Припомняме, че билбордът на полицаите, с който планираха да посрещнат евроделегатите, беше свален. С тази алтернативна форма на протест униформените искаха да покажат, че са недоволни от заплащането си и от условията на труд, а целта им беше това да стигне директно до европредставителите. 

Свалиха билборда, с който полицаите протестираха

Ето и текста на становището: "За конкретната рекламна кампания "Метрополис груп АД" има сключен договор като доставчик на рекламна площ с медийната агенция АРГЕНТ 2002 ООД. Съгласно договора, който сме сключили, агенцията се задължава да ни уведоми за съдържанието на рекламната визия. Бяхме информирани, че за конкретната рекламна позиция на бул. "Евлоги Георгиев" е предвидена визия, която популяризира събитие. Работим от доста години с АРГЕНТ 2002 ООД и не очаквахме да бъдем подведени от тях, което очевидно стана факт и ни превърна в жертва на саботаж". 

Полицаи негодуват с билборд заради ниски заплати

"След като визията беше монтирана, констатирахме, че не е събитие, а синдикално послание. Поради неспазване на условията на търговския ни договор – несъответствие на подадената информация за съдържанието на визията, Метрополис груп АД демонтира визията, което е практика при подобни нарушения. Метрополис груп АД е търговско дружество с комерсиални цели и никога не сме предоставяли медийния канал, с който оперираме, като трибуна за подобен тип изяви". 

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов каза, че е възмутен от свалянето на билборда. 

Борисов: Възмутен съм от свалянето на протестния билборд на полицаите (ВИДЕО)

Председателството е на България, нито е мое, нито е на правителството. Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме“, обясни премиерът. 

Ще се разберат ли синдикатите и ръководството в МВР?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.