"Той е един дисциплиниран и отговорен човек", коментира той

„Румен Радев е по-различен президент от всички, които сме имали до момента. Най-малкото защото е с военна професия – бивш военен, което му личи. Това има своите плюсове. Той е един дисциплиниран и отговорен човек и смятам, че той е един добър избор за президент”. С тези думи проф. Огнян Герджиков коментира първата година на Румен Радев като президент на България. Припомняме, че преди година проф. Герджиков беше назначен за служебен премиер в първите дни от мандата на президента Радев.

Мандатът на Румен Радев - равносметката за първите 365 дни (ВИДЕО)

„Ако бяхме президентска република, вероятно това, което казва той, щеше и да го прави. Но той няма тези лостове. Затова Румен Радев непрекъснато бие камбаната там, където вижда, че нещата не са такива, каквито трябва да бъдат. Смятам, че има неща, които не гарантират в достатъчна степен това, за което е направен законът. Наистина има известна опасност да се използва като бухалка”, добави проф. Герджиков.

Той коментира и казуса със застрояването на Пирин.

„Споделям това, което доста хора афишират, че има „зелен рекет” и той е подхранван отвън, от държави, които имат развит туризъм. А България има прекрасни условия за туризъм, не само летен, но и зимен туризъм. И ние се самоспънахме в развитието на зимните курорти. Витоша е едно огромно богатство за София”, каза още Огнян Герджиков. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.