Най-дълго ще почиват учениците в София-град

Грипна ваканция в няколко области в страната. Най-дълго ще почиват учениците в София-град  - до 6 февруари включително, тъй като веднага след грипната ваканция ще започне междусрочната ваканция.

УСЛОЖНЕНИЕ ОТ ГРИПА: Болниците в Пловдив и Пазарджик - препълнени

Общо в 619 училища в страната са спрени учебните занятия. С още четири дни беше удължена и ваканцията за учениците в Бургас. 138 училища в областта ще са затворени до 2 февруари включително.

В грипна ваканция излизат и учениците във Варна. Тя започва от утре, 30 януари, и ще продължи до края на седмицата. Дните от 3 до 6 февруари са междусрочна ваканция. Така учениците ще възобновят учебните занятия на 7 февруари. 

В София - област няма да има учебни занятия в 98 училища, но само в понеделник. Във вторник в цялата област учениците трябва да са на училище. Учениците в област Габрово ще се върнат в клас на 1 януари, а в понеделник  не се учи в 13 училища в областта. Обявена грипна ваканция има в 47 училища в област Хасково и в 44 училища в област Ямбол. 

В област Хасково се удължава грипната ваканция в общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово до 2 февруари, включително. От утре до петък включително, се преустановяват учебните занятия и в община Димитровград.

В понеделник не се учи в 2 училища в област Видин – СУ „Хр. Ботев“ – гр. Белоградчик, в ОУ „Васил Левски“ – с. Бойница, както и в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Ставерци – община Долна Митрополия, област Плевен.

В област Враца от понеделник е обявена грипна епидемия, а на училищата е препоръчано да прекратят учебните занятия. Грипна епидемия от 30 януари е обявена и на територията на областите Кюстендил, Русе и Монтана. В Монтана и Русе ще се преустановят учебните занятия от 30 януари до 2 февруари включително, а в Кюстендил няма да се преустановяват учебните занятия. 

Община Сливен също обявява грипна епидемия, като на Регионално управление на образованието – Сливен е препоръчано преустановяване на учебните занятия в общината от утре до 02 февруари, включително.

В Перник и Пазарджик епидемията вече премина. Лекарите очакват тази седмица да е пикът, след като се очаква нормализиране. 

Грипът в САЩ отне живота на 37 деца

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.