Тя продаде авторските права върху поредицата си книги на младежка тематика "Ferryman"

Учителка в шотландско градче стана литературна сензация, след като от романите й са продадени над 1 милион екземпляра в Китай, макар че е относително неизвестна в родината си, предаде" Франс прес", цитирана от БТА. 

Столичната община дарява книги на училища и библиотеки

Клеър Макфол продаде на холивудската компания "Леджъндъри ентъртейнмънт", продуцирала блокбастъри като трилогията за Батман на Кристофър Нолан и "Джурасик свят", авторските права върху поредицата си книги на младежка тематика "Ferryman".

Романите на 35-годишната Макфол се продават като топъл хляб в Китай, където първата й книга повече от две години беше в челната десятка на най-продаваните.

Незряща жена стана "Читател на годината" на Столичната библиотека

"Литературният ми агент нарича това феримания, която донякъде ме поставя в неудобно положение", заяви писателката. 

Във Великобритания са продадени едва 30 000 екземпляра от "Ferryman".

През февруари 2017 г. Клеър Макфол преподавала, когато нейният литературен агент й се обадил по телефона, за да й каже, че има предложение нейна книга да бъде адаптирана за големия екран.

"Когато си дадох сметка какво е станало, потанцувах за малко в класната стая", разказа тя. 

Най-невероятната библиотека отвори врати в Китай (ВИДЕО+СНИМКИ)

Книгата "Ferryman", публикувана във Великобритания през 2013 г., и продължението й "Trespassers" описват пътуването на тийнейджърка към отвъдното след инцидент с влак. Тя е придружена от екскурзовод, чийто образ е вдъхновен от персонаж от древногръцката митология - лодкаря Харон, който прекарва мъртвите през реките Стикс и Ахерон. 

КНИГИ НА КОЛЕЛА: Библиобус връща интереса към четенето

Природата в района на Лесмахагоу, на около 35 км южно от Глазгоу, където Макфол е отрасла, я вдъхновила за пейзажите в книгите й. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.