Особено солено ще излиза това в държавни автомобили

С отнемане на шофьорска книжка и глоба от 1500 евро са заплашени шофьорите в Гърция, които пушат в присъствието на деца под 12 години в колата им. Под ударите на закона попадат и всички чужденци, които шофират в Гърция.

Електронните цигари увеличават риска от рак

Министърът на здравеопазването в южната ни съседка издаде решение, с което призовава полицията и здравните инспектори да предприемат веднага интензивен контрол и да приложат законодателството.

Електронните цигари предразполагат младите да пропушат

Според Закона за тютюнопушенето, който никога не е прилаган според него, употребата на тютюневи изделия е напълно забранена във всички обществени или частни затворени помещения, в които се работи, в здравните заведения, хранителни и сладкарски магазини, всички видове затворени чакащи зони.

Евростат: Българите ядат умерено, много пушат

Забраната важи и за летищата, с изключение на зоните, специално предназначени за пушачи, за транспортните и пристанищните пътнически гари, във всички видове обществен транспорт.

За неспазване на закона се предвиждат серия от глоби - от 50 до 500 евро за физически лица и от 500 до 10 000 за юридически. Тези, които продават тютюневи изделия на малолетни или толерират нарушаване на тази разпоредба, се наказват с глоба от 500 до 10 000.

Кореспондент: Бойка Атанасова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.