Съпругата му не била доволна от наднорменото тегло на известния топ готвач

Световноизвестният готвач Гордън Рамзи свали близо 30 кг заради съпругата си Тана. В интервю за „Дейли мейл” той сподели как половинката му е най-голямата му мотивация да отслабне, защото самата тя е запалена по фитнеса и не била доволна от наднорменото му тегло. Така 51-годишният водещ на "Hell’s Kitchen" („Кухнята на Ада”) започва да тренира усилено, за да постигне перфектна фигура.

„Тана не беше впечатлена от начина, по който изглеждам. Бях с наднормено тегло – 114 кг, и изглеждах ужасно. Погледнах снимките ни и си помислих как е възможно тя да е още с мен, тъй като изглежда по-добре и е страхотна. И накрая си ляга с ш*бан дебелак“, споделя Рамзи пред сп. „Пийпъл”.

Гордън и Тана са женени повече от 20 години и имат четири деца - Мегън, Матилда и близнаците Джак и Холи. Въпреки кариерата си и многото успехи, Рамзи казва, че все още страда от ниско самочувствие.

Шеф Рамзи разказва още, че причина за наднорменото му тегло е неправилното хранене и дългите часове работа.

„Не искам работата ми да ме убие. Знам колко нездравословно живеят топ готвачите. Стрес, самоубийства – напрегнатото ежедневие има смъртоносно влияние. От затлъстяване, през сърдечни атаки, до кокаинова зависимост”, признава Гордън Рамзи.

Така през 2012 г. той постепенно започва да променя начина си на живот. Обръща се за помощ към прочутия треньор Уил Ъшър, който го насърчава да кара велосипед и да тренира най-малко три пъти седмично. Изключва от менюто му мляко и сирене. Сега шеф Рамзи тежи около 88 кг и продължава да води здравословен начин на живот, защото не иска да го сподели съдбата на баща му, който умира на 53-годишна възраст.

Световноизвестното риалити състезание за професионални готвачи Hell’s Kitchen стартира в ефира на NOVA на 27 февруари с водещ шеф Виктор Ангелов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.