Първоначалният план беше автомобилът да не стига по-далече от червената планета

Успешната мисия на американската компания SpaceX, която изведе в Kосмоса автомобил, продължава да поднася изненади. Червената кола на бизнесмена Илон Мъск се е насочила към астероидния пояс отвъд Марс, което е по-далеч от първоначалната цел. 

Български астрофизик: Мъск изпрати в Космоса спортна кола, защото има чувство за хумор

Илон Мъск потвърди новия маршрут на автомобила "Тесла Роудстър". Той каза, че при последното запалване на ускорителите от най-горната степен спортната кола е изведена на орбита около Слънцето, която стига до астероидния пояс между Марс и Юпитер. Първоначалният план беше автомобилът да не стига по-далече от Марс.

Уникални кадри след изстрелването на ракетата "Фалкон Хеви" (ВИДЕО)

Зад волана на автомобила е манекенът Старман със скафандър. Илон Мъск не планира с ракетата "Фалкон хеви", с която беше изстреляна колата, да извежда хора в Космоса, но работи по още по-голяма ракета за екипажи, които ще летят в далечния Космос, съобщава БТА. 

Изстреляха най-мощната ракета в света (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ракетата "Фалкон хеви" стана най-мощната, използвана сега. Тя е дълга 70 метра и е широка 12 метра. Съставена е от три ракети "Фалкон 9" и е снабдена с 27 двигателя. Стартовата й тяга е около 2200 тона.

Илон Мъск започна да продава огнехвъргачки (ВИДЕО)

Представител на "Роскосмос" нарече изстрелването на "Фалкон хеви" с червения спортен автомобил като "добър рекламен ход", целящ да привлече инвестиции, предаде ТАСС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.