Очаква се демонстрации да има в още 12 града у нас

Родители излязоха на протест в Бургас в събота. Недоволството им е срещу вербалната и физическа агресия срещу деца в детските градини и ясли.

Разследват изтезавани ли са малчуганите от детска градина „Брезичка”

Преди седмица се появи пореден запис от скрита камера, запечатал кадри с такова насилие в  детска градина "Брезичка" в морския град. Така за пореден път беше поставен въпросът за поставянето на камери, които да следят действията на учителите и техните помощници. Майките и бащите настояват още за намаляване на броя на децата в групите, ранно пенсиониране на преподавателите, които работят с малки деца, както и мандатност на директорите на детские заведения.

Видеонаблюдение и психолози в детската градина в Бургас

Родителите са внесли исканията си в Народното събрание, а освен Бургас в инициативата ще участват още 11 големи града в страната. Утре в акцията се включват Варна, Пазарджик и Плевен. 

По случая с детска градина "Брезичка" прокуратурата вече установи, че има извършено насилие над деца. Образувано е досъдебно производство, но няма повдигнати обвинения. Градината е с нов директор и нови възпитатели. Предстои да се сложат и камери. 

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.