Има ли все още мода сред децата да се снимат на високи и опасни места?

24-годишно момче, успешен финансов анализатор в Англия, се отказва от професията си, за да си прави екстремни селфита. Как от една снимка на изоставен строеж в София се стига до професионалните снимки от небостъргачи в чужбина?

ЖАЖДА ЗА АДРЕНАЛИН: Как момчета от Бургас се покатериха по 18-етажен блок?

Превръща ли се правенето на екстремни селфита в професия, от която можеш да печелиш, и има ли все още мода сред децата да се снимат на високи и опасни места – разказва екип на „Здравей, България”.

ОПАСНО СЕЛФИ: Младеж се снима от върха на небостъргач в Хонконг (ВИДЕО)

Стратимир Георгиев прекарва живота си в Канада, завършва бизнес обучение в Англия, а след това две години работи като финансов анализатор там. След това решава да се върне в България, за да превърне правенето на селфита в професия.

СЕЛФИ НА РЪБА: Деца масово се снимат от високи опасни места

Стратимир, който е познат в интернет като Балканския звяр, започва да харесва опасните снимки преди няколко години след кадър на изоставен строеж в София.

„Беше снимка на краката ми, отгоре на строеж бях. Винаги ме е влечал адреналинът. От началото бях по-страхлив и ми влияеше височината. Имах моменти, в които в началото ми се завиваше свят. Сега вече не ми се получава това”, разказва Стратимир.

14-годишно момиче загина при опит за екстремно селфи

Той не смята, че дава лош пример на тийнейджърите.

Защо на тях им харесва да се снимат по високи и опасни места, а после споделят снимки оттам? Отговора търсим с детската психоложка Анна Жукивская.

ЗАРАДИ СЕЛФИ: 14-годишно момче е в кома

„Изпитване на способностите, докъде аз мога да стигна, докъде са ми възможностите и все по-разширени стават тези граници. И адреналинът, и хормонът на щастието, които изпуска нервната система и едно усещане за награда след всяко подобно нещо, увеличава търсенето. Те все повече искат да изпитват този адреналин”, коментира психологът.

Само преди броени дни ученици качиха видеоклип, който са снимали върху автобус от градския транспорт в София. Правенето на екстремни селфита обаче невинаги завършва по най-добрия начин.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.