Детето е с 65% изгаряния

14-годишно момче в кома след опит за селфи върху локомотив.  Детето е със 65% изгаряния, след като е било ударено от волтова дъга. Инцидентът е станал в събота следобед в района на Локомотивното депо във Варна.

По темата

Даниел е отишъл в депото в събота, заедно със свои приятели. Децата изчакали охраната на депото да тръгне на обход из депото и тогава Даниел започнал да се катери върху локомотива, който му е харесал за снимка. 

Момчето се качило върху локомотива и протегнало ръка с телефона си, за да си направи снимка. Ударили го 25 000 волта напрежение и се чул силен гръм.

В мига, в който момчето паднало, останалите деца се разбягали и дори не проверили какво е станало с него, съобщиха от БДЖ. 

По данни на работещите в депото, няколко пъти месечно деца се промъкват и опитват да се катерят по машините, за да си правят селфи. За тях следят както работещите в депото, така и служителите на съседния автосервиз, които започват да крещят ако видят деца да навлизат в територията на депото, за да ги чуят и охранителите.

Даниел е настанен в реанимацията на Военноморската болница и е в медикаментозна кома. "Състоянието на момчето е тежко, в момента то е в термичен шок, всеки ден се обработват изгорелите повърхности", съобщи за NOVA директорът на болницата д-р Ивайло Въжаров. 

Близките на момчето организираха кръводарителска акция. Всеки, който иска да му помогне, може да отиде в кръвните центрове в Добрич и Варна и да съобщи, че иска да дари кръв за Даниел Георгиев Костов. 

През последните две години шест деца са станали жертва на волтова дъга, докато са играли върху вагони и локомотиви в опит да си направя селфи.

През миналата година БДЖ и НКЖИ дори изработиха информационни брошури. с които да напомнят на децата колко е опасно да се снимат в близост до контактната мрежа. 

Репортер: Искра Урумова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.