Две от момичетата са заедно в кризисен център

Трите момичета, които в продължение на години, са били заложници на родителите си в жилище в столичния квартал „Люлин”, вече са настанени в институции.

Бащата на държаните в плен деца лъгал полицията, че ходят на училище

Две от момичетата  - на 13 години и на 14 години са заедно в кризисен център, а 18-годишната им сестра е настанена в преходно жилище.

Убиха мъж, оплакал се, че внучките му са заложници на родителите си

„Оттук нататък започва работата с децата. Идеята е те да се приобщят към училище, психотерапевт ще работи с тях”, съобщи социалният министър Бисер Петков.

Повдигнаха обвинения за убийство на родителите на децата, държани в плен

Според психолози, социалният живот е оказал значимо влияние върху психиката и развитието на момичетата. Дори и най-голямото от тях не е подготвено да се справя само. Заради възрастта си обаче, то не попада под закрилата на Закона за децата.

В различни периоди и полицията, и социалните, и общината са стигали да вратата на семейството. От общината отишли, за да накарат децата да ходят на училище, но никой не им отворил вратата.  Потърсили кварталния полицай, той потърсил бащата по телефона и получил уверение, че децата ходят на училище в центъра на града.  От МВР също почукали на вратата на семейството. И на тях не им отворили.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.