Кой допусна тези деца да бъдат заложници на родителите си?

Три деца живели в пълна изолация в продължение на години. За случая беше разказано първоначално в "Съдебен спор". Децата - на 13, 14 и 18 години, никога не са посещавали училище и фактически са били заложници на родителите си, които „не харесвали българското училище”. За случая сигнализирал дядо им, който вчера беше намерен мъртъв.

 

ЕПИЗОДА ОТ "СЪДЕБЕН СПОР" ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Възрастният мъж е намерен убит в блока си в столичния квартал „Люлин”. Той се казва Стефан Янев и е на 87 години. Стефан беше обявен за издирване на 12 февруари, когато изчезнал - веднага след като разкрива, че трите му внучки са живеели в тотална изолация.

Вчера бяха задържани дъщеря му и зет му.

Освободиха майката на недохранените близнаци, приети в болница

Представители на „Социално подпомагане” – "Люлин" заявиха, че техен човек дошъл в апартамента, в който са били затворени децата, след като получават сигнал. Опитите да се достигне до семейството и децата били неуспешни. Родителите не са съдействали на социалните.

Експерт: Това, което виждаме в българското семейство, е само върхът на айсберга

След влизането си най-сетне в апартамента установяват, че децата са живеели в много лоши условия. Родителите от своя страна обясниха в „Съдебен спор”, че просто не харесвали българското образование. Социалните тепърва ще проучват случая. Междувременно стана ясно, че децата ще бъдат настанени в кризисен център.

Родителите са били адвентисти.

От Съюза на църквите на адвентистите от седмия ден отхвърлиха твърдението, че двамата родители са от тяхното паство, но казаха, че не е невъзможно те да са присъствали на адвентистки богослужения, тъй като те са отворени за всеки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.