Направени са шест обработки тип "ветрило" с цел почистване на основни пътни артерии

Направени са шест обработки тип „ветрило“ чрез едновременната работа на няколко снегопочистващи машини. Целта е по-бързо да се извърши почистване на пътното платно, като временно се ограничи автомобилното движение, съобщават от Столична община.

Фандъкова: 182 машини почистват снега в столицата (ВИДЕО)

Обработките тип „ветрило“ са извършени на основни булеварди като „Цариградско шосе“, „България“ и на Южната дъга на Околовръстен път на София.

В ПЛЕН НА СНЕГА: Оранжев код за опасно време в почти цяла България (ВИДЕО)

Екипите на почистващите фирми продължават извършването на обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. На терен са повече от 180 машини – специализирана техника за почистване.

Без „синя” и „зелена зона” в София заради снега (СНИМКИ)

Приоритетно снегорините почистват опасни и стръмни участъци, улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, основни квартални улици и вътрешно-квартални улици. Продължава поредната обработка в районите „Люлин“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Възраждане“ и „Кремиковци“, където снеговалежът е по интензивен.

Посрещаме март с много сняг

От 16.00 часа е възстановено движението по планинските пътища на Витоша – „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“. По данни на БАН снежната покривка в София към 14.00 часа е била между 15 и 30 см.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Изпращайте кадри на зимната обстановка от мястото, на което живеете, в рубриката ни "Моята новина".  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.