Изявлението дойде след коментари на вицепремиера Симеонов срещу Ска Келер

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни порица обидите срещу евродепутатката Ска Келер по време на посещението й в България и изрази надежда подобни реакции да не се повтарят.

Изявлението на Таяни дойде по повод коментари на вицепремиера Валери Симеонов срещу евродепутатката и позициите й за строителството на втори лифт в Банско.

Протестите за Пирин продължават с нови искания

Припомняме, че вицепремиерът призова Келер да бъде прогонена от страната, слд като тя взе участие в протеста срещу строителството на Пирин.

Джамбазки: Ска Келер е крайнолява екстремистка

"След като научих за това се свързах с българското правителство и получих уверения, че изявлението на Симеонов не представлява правителството, затова случаят е приключен. Искам да припомня, че свободата на изразяване на мнение е сред основните права на гражданите на ЕС", категоричен бе Таяни.

Ска Келер – евродепутатът, който разбуни духовете в България (ВИДЕО)

"Това важи особено за хора като Келер, които са били пряко избрани и представляват гражданите. Тази свобода е жизнена част от нашата демокрация. Тя предполага правото на несъгласие, на възражение. Доволен съм, че правителството се разграничи и се надявам занапред това да не се повтаря", допълни той. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.