Женският месец докара арктически студ над цялата страна

Многото сняг отстъпи място на големия студ – така започна месец март. Минус 25 градуса бяха запечатани тази сутрин на термометрите в Севлиево, минус 22 - в Стара Загора, а минус 21 - в Кнежа. В столицата пък градусите паднаха до минус 18.

Времето през март: От -20° до 24°

Тези стойности се оказаха рекордни за този ден, но статистиката помни и по-вледеняващи сутрини през март. През 1929 г. е отчетен абсолютния минимум за месеца - минус 30.2 градуса във Враца.

Март е месецът на температурните аномалии. В рубриката "Моята новина" получихме десетки снимки с отрицателните температури. Въпреки тях, стотици българи продължиха да работят на открито.

Жълт код заради ниските температури в цялата страна

Студът не уплаши 120-те работници, които преди националния празник трябва да изчистят на ръка всички  894 стъпала към паметника на връх Шипка.

И ако си мислим, че навън ни е много студено, то нека да си представим какво им е на гвардейците пред президентството - стоят с часове и то без да помръднат. Най-радостният момент е смяната, когато могат да се раздвижат. Заради минусовите градуси караулът се сменя на половин час.

Студът в Европа взе 47 жертви

За петък е обявен жълт код в почти цялата страна за опасност от поледици. Такова ще се задържи и времето през почивните дни.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Изпращайте кадри на зимната обстановка от мястото, на което живеете, в рубриката ни "Моята новина".  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.