Да очакваме ли слънце или да си приготвим чадърите?

През нощта срещу 8-и март ще започне заоблачаване, което ще обхване цялата страна. В четвъртък вече навсякъде ще бъде облачно, с валежи от дъжд, по-значителни в Югоизточна България.

Вятърът за кратко ще се обърне от север и ще понижи температурите. Сутрешните ще бъдат между 0 и 5°, а максималните в повечето места ще са между 8 и 13°.

Над планините лавината опасност остава изключително висока, така че туристите трябва да използват отъпканите и обозначени писти и пътеки. Там ще бъде облачно и с валежи от сняг, а под 1800 метра - от дъжд. Ще духа до силен северен студен вятър.

Учените в паника: Невиждано топла зима в Арктика

В петък и през почивните дни планирайте спокойно разходките си навън. Облаците ще намалеят и слънцето ще се покаже над цялата страна. Вятърът ще отслабне. Ще започне затопляне в цялата страна като температурите ще достигнат и даже ще надхвърлят 20°. В късния неделен следобед ще започне заоблачаване.

В понеделник и вторник на много места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в източната половина от страната, те ще бъдат придружени и от гръмотевици.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.