1-годишната Ванеса и по-голямата й сестра са изведени от семейството

Продължение по случая с бебето, провесено от жилищен блок в София. Очаква се да бъде образувано досъдебно производство срещу отговорните за инцидента, научи NOVA.

В сряда ви показахме клипа, заснет от наши зрители, в който се вижда как момиче държи бебе през балкона на осмия етаж. Родителите обясниха, че момичето е 12-годишната братовчедка на детето.

"Моята новина": Жена провеси бебе от осмия етаж на блок в София (ВИДЕО)

Прокуратурата се самосезира и изведе бебето и сестричката му от семейството. Засега те остават под полицейска закрила.

Според социалните служби, досега не е имало никакви сигнали срещу родителите на двете деца.

„Самосезирахме се след вашия репортаж. Със служителите на 3-то РУ посетихме незабавно адреса и се предприеха мерки по изваждане на децата”, заяви Елка Бонева, директор „Социално подпомагане” – район „Възраждане”.

При посещението социалните заварили в апартамента бащата на бебето Петър и две лели.

„На пръв поглед условията бяха добри – имаше креватче за детето, имаше условия за отглеждане на детето”, заяви Елка Бонева.

Бащата Петър признава, че от телевизията е научил за случая.

„Братовчедката си е играла с бебето. Бебето много я обича. По някой път се налага съпругата ми да ходи до магазина, но винаги има някой с бебето. Аз допускам, че това един единствен път се е случило и, разбира се, от вас разбрах”, категоричен е Петър Петров.

„Семейството е в много тежко състояние, особено майката на детето. Постоянно плаче, изпаднала е в шок. Искам да се обърна към институциите, да им кажа, че този инцидент, който се е случил в неделя, не е достатъчна причина да вадят децата от семейството им, те се отглеждат добре, възпитават се добре”, заяви вуйчото на малката Ванеса - Ивайло Костов.

„В днешния ден предстоят разговори с родителите, оценка на сигнала. В утрешния ден ще излезем с решение, но това е дълъг процес, в който участват много хора, не само ние и органите на полицията, но и социални услуги, за да можем да вземем най-доброто решение в интерес на детето”, заяви Павлина Матеева, началник на отдел „Закрила на детето” – район „Възраждане”.

Очакваме вашите сигнали в рубриката ни "Моята новина".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.