Кремъл, Айфеловата кула, Акропола и базиликата "Свети Петър" угаснаха за час

Светлините на Кремъл, Червения площад, Айфеловата кула, Акропола и базиликата "Свети Петър" бяха угасени тази вечер по повод 11-ия "Час на планетата" - кампания, организирана всяка година в цял свят за борба с климатичните промени и опазване на природата, предадоха Франс прес и БТА.

Часът на Земята: Да опазим природата

В руския сегмент на Международната космическа станция ще бъде намалена интензивността на светлините, съобщава космическата агенция "Роскосмос".

Инициативата "Часът на планетата" (или "Часът на Земята", Earth Hour) започна в Австралия през 2007 г. и се очаква тази година да бъде следена от милиони хора в 187 страни, където светлините ще бъдат изгасени в 20.30 ч. местно време. Тази година целта ще бъде да излезе от въпроса за затоплянето на планетата и да призове за мобилизация за опазване на дивата природа.

"Часът на Земята" "настъпва в момент, когато населението и планетата са под натиск.

Климатичните промени се движат по-бързо от нас. Притеснителните им последствия вече са тук", предупреди във видеопослание в Туитър генералният секретар на ООН Антониу Гутериш. Последните три години бяха най-топлите в историята откакто се водят измервания.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.