Акцията е на прокуратурата и ГДБОП

Спецакция срещу корупцията в НАП. Данъчни от София са заподозрени в рекет на собственици на магазини.

Задържани няма. Над 20 служители на Териториалното звено на НАП в София се разпитват от антимафиоти и спецпрокурори по подозрения в корупционни схеми.

Държавата губи близо 6 млрд. лева от ДДС (ВИДЕО)

Рекетирали собственици на магазини, за да не ги проверяват и да не им съставят актове.

20 служители се разследват за корупция. От месеци са под наблюдение от службите.

„В крайна сметка преди около шест месеца получихме оперативна информация, че служители на НАП участват в корупционни схеми”, заяви Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП.

Защо държавата "изпусна" 16 млрд. лева от ДДС?

„Само подозрения към този момент, защото няма повдигнати обвинения за корупционни практики, свързани с  неустановени нарушения в дадени магазини срещу дадено заплащане. С термина, който гражданите използват, длъжен съм да го кажа, макар че не обичам да използвам жаргон, е щавене”, заяви Иван Гешев, ръководител на спецпрокуратурата.

Акцията срещу корупцията в НАП тече в София, Ботевград и Рила. Извън столицата се проверяват имотите на заподозрените данъчни служители.

„Това са данни, които се проверяват, в момента събираме доказателства, ако съберем достатъчно доказателства. Към този момент не са достатъчно доказателствата за привличане на конкретно лице към наказателна отговорност”, заяви Иван Гешев.

Дали и колко лица ще бъдат привлечени като обвиняеми ще стане ясно утре. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.