С решение на президента Арно Белтрам беше пожизнено повишен в звание полковник

Ден на национална почит във Франция в памет на полицая Арно Белтрам. Той загина, след като се размени с жена, взета за заложник от терорист в супермаркет.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Официалната церемония се състоя в Париж. На нея бяха поканени около 400 гости и близки от семейството. Тя се проведе под патронажа на президента Еманюел Макрон.

На поклонението свидетели станаха хиляди французи.

КРАЙ НА ЗАЛОЖНИЧЕСКАТА КРИЗА: Член на ИДИЛ похити хора във Франция, има убити (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Преди да достигне Дома на инвалидите, кортежът с тленните останки на Белтрам премина от Пантеона по някои от знаковите булеварди на френската столица.

Спуснати наполовина знамена и минута мълчание в памет на жертвите на тероризма имаше в Националното събрание, както и в управленията на жандармерията в цялата страна.

С решение на държавния глава полицаят беше пожизнено повишен в звание полковник и получи три медала за проявените мъжество и характер.

Обвинение за приятелката на терориста, убил четирима във Франция

Белтрам беше на 44-години, с дълга служба в армията и жандармерията. Отличен е за мисия в Ирак и години наред е бил в охраната на Елисейския дворец. През юни е трябвало да сключи и църковен брак със съпругата си, за която е женен от година и половина. 

Приятелката на джихадиста Радуан Лакдим, който уби четирима души при нападения в южните френски градове Треб и Каркасон, беше обвинена в принадлежност към терористична организация.

ЗАЛОЖНИЧЕСКА ДРАМА ВЪВ ФРАНЦИЯ: 26-годишен уби трима, застреляха го (ОБЗОР)

18-годишната Марин, която е приела исляма, застана пред антитерористичен съд в Париж във вторник.

В интервю сестрата на Марин казва, че тя не е виновна и е била манипулирана.

Кореспондент: Петя Желева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.