С такава информация излезе по-рано "24 часа"

Министерският съвет не е разпореждал проверка на бомбоубежища. Тече рутинна проверка по документи на три администрации - на Софийска област, на община Самоков и община Ботевград, съобщиха от правителствената пресслужба.

ДИПЛОМАТИЧЕСКИЯТ СКАНДАЛ: Реакциите в парламента

Проверяват се плановете за отбранително-мобилизационна подготовка, дежурството за оповестяване и осъществяването на контрол върху разходването на бюджетните средства по отбранително-мобилизационната подготовка.

Newsweek: Отряд руски убийци извън контрола на Путин отровили Скрипал?

Такива проверки са част от задълженията на правителството и се извършват периодично по утвърден план от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет, допълват от кабинета. Планът за 2018 г. е утвърден на 28 февруари.

ЗАПАДЪТ СРЕЩУ РУСИЯ: Ще расте ли напрежението и къде е България?

По-рано днес "24 часа" съобщи, че министър-председателят Бойко Борисов е наредил проверка на бомбоубежищата. Изданието твърди, че се тества дали в София има достатъчно места за укриване на населението в случай на атака и дали те покриват всички нужни условия. От „24 часа” съобщаваха също, че е нареден и преглед на плана за действие във военно време.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.