Семейството на терориста твърди, че той е мъртъв

Съдът в белгийския град Мехелен осъди джихадист заради престъпления, извършени в Сирия, съобщиха местни медии. Подсъдимият Арбен Имищи е бил разпознат на кадри от 2014 г., в които участва в обезглавяването на войници на сирийския режим. В кадрите той е близо до т. нар. Джон Джихадиста, прочул се с обезглавяването на американския журналист на свободна практика Джеймс Фоули, съобщава БТА.

Франция се поклони пред паметта на полицая герой (ВИДЕО+СНИМКИ)

Семейството на Имищи твърди, че той вече е мъртъв, но белгийската прокуратура не разполага с такива доказателства. Освен че е осъден на 30 години затвор (максималната присъда в Белгия), Имищи е лишен до края на живота си от граждански права.

Обвинение за приятелката на терориста, убил четирима във Франция

Европейските служби многократно отбелязаха, че осъждането на т. нар. чуждестранни бойци или европейски джихадисти е почти невъзможно, защото делата им се доказват трудно, а и са извършени извън Европа. Нерядко семействата и близките на джихадистите твърдят, че те са загинали на фронта, но властите се опасяват, че това е опит за заличаване на следите и откриване на пътя за тайното им връщане на европейска земя.

Арестуват политик, писал в Twitter, че празнува смъртта на френския полицай

В Гърция осъдиха боец на групировката ИДИЛ

Карлос Чакала получи още една доживотна присъда

Влезе в сила първата осъдителна присъда за тероризъм

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.