Нинова каза, че иска мир, а не война. Цветанов отвърна, че вярва на Великобритания

Случаят „Скрипал” и българската реакция скараха депутатите. Лидерът на опозицията Корнелия Нинова поиска България да се въздържа от крайни реакции, а председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов й опонира.

България връща посланика си в Москва след седмица

Преди позицията на правителството, сходна позиция с тази на премиера Бойко Борисов изрази и Нинова, под формата на предложение за обща декларация на парламента, която да подкрепя действията на правителството. Това обаче не се хареса на парламентарната група на ГЕРБ, по-специално на Цветан Цветанов.

РУСИЯ ОТВЪРНА: Гони 60 американски дипломати (ВИДЕО)

„Искаме мир, а не война. Искаме да се знае истината и да се спазва принципът за невиновност до доказване на противното. Дотогава няма да експулсираме руски дипломати и няма да отзоваваме наши”, каза Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

САЩ: Експулсирането на американски дипломати от Русия не е оправдано

„Ние не чухме да споменете за нещо, което... една държава наруши междунарпдното право - Русия спрямо Крим... Вие насочихте вашата партия към антиевропейска политика. Аз вярвам във Великобритания”, заяви в отговор Цветан Цветанов.

Нинова отвърна: „Съжалявам, че не разбрахте сложността, в която се намира Европа и България, че не разбрахте, че ви предложих парламентът да подкрепи вашия премиер Бойко Борисов”.

Обща декларация няма да има. Възпротивили са се от ГЕРБ. Думите на премиера, че трябват още доказателства, Цветанов разтълкува като възможност, ако има някаво развитие по случая, България да промени позицията си.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.