Кремъл закрива и генералното консулство на САЩ в Петербург

Водещата световна тема - Москва с ответни мерки по аферата Скрипал. 60 американски дипломати трябва да напуснат страната до седмица. Това ще се случи и на останалите западни държави, изгонили руски дипломати. Междувременно, дъщерята на отровения Сергей Скрипал - Юлия дойде в съзнание. 

ЕКИП НА NOVA В СОЛСБЪРИ: Разказ за разследването на атаката над Скрипал

Управляващата коалиция раздвоена заради случая "Скрипал"

До момента повече от 25 държави са изгонили руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания. 

"Мярката включва изготването на еквивалентен брой американски дипломати. Оттегляме се и от решението да позволим на Съединените щати да имат генерално консулство в Санкт Петербург", заяви Сергей Лавров. Няма окончателно решение как Русия ще действа спрямо останалите държави, изгонили руски дипломати. Но Лавров предупреди какво може да се очаква: 

"Що се отнася до останалите държави, също реципрочен брой дипломати ще трябва напусне Руската федерация. 

Междувременно британските власти съобщиха, че дъщерята на отровения шпионин Сергей Скрипал - Юлия - вече не е в критично състояние. Състоянието на баща й също се подобрява. Оказва се, че те най-вероятно са били отровени на прага на дома си в Солсбъри, където е регистрирана най-високата концентрация на веществото Новичок.  Днес вратата беше взета за експертиза, а следи от отровата бяха открити на още четири места в града, но в по-ниски концентрации. 

Дъщерята на отровения Сергей Скрипал се подобрява

Мария Захарова се обърна към Борис Джонсън с цитат на Достоевски

ДИПЛОМАТИЧЕСКИЯТ СКАНДАЛ: Реакциите в парламента

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.