Мненията са разнородни - от желание за солидарност с европейските партньори, до намерение за баланс между Европа и Русия

Съвет по сигурността при премиера. Темата – случаят „Скрипал” и последвалият дипломатически скандал. На заседанието, насрочено за утре, ще присъства и посланикът ни в Русия Бойко Коцев.

Москва: Ако България има данни за Скрипал, да ги даде

Мненията в управляващата коалиция варират в крайности – от желание да докажем солидарността си с европейските партньори, до намерение да пазим баланс в отношенията си с Европа и Русия. Колкото партньори в управлението, толкова и мнение по въпроса как България да постъпи с гоненето на руски дипломати.

Дъщерята на отровения Сергей Скрипал се подобрява

„Трябва категорично да застанем солидарно зад Евроатлантическата общност. В противен случай България може да бъде изолирана”, заяви Цветан Цветанов.

„Убеден съм, че здравият разум на министър-председателя няма да позволи грешни ходове. Аз съм уверен, надявам се силно, че г-н Борисов няма да направи такъв външен ход, да експулсира дипломати”, каза от своя страна Волен Сидеров.

Мария Захарова се обърна към Борис Джонсън с цитат на Достоевски

„Правителството, решението на този етап е правилно – за една по-балансирана позиция”, заяви Красимир Каракачанов.

„Преди да има категорично заключение от разследването, не трябва да се предприемат подобни ходове”, каза и Валери Симеонов.

Съветът по сигурността към МС ще обсъди случая "Скрипал"

Стана ясно и друго, че поотделно по телефона премиерът Бойко Борисов се е запознал с различните мнения и заедно с правителството ще вземе финалното решение. Предстои да се изясни и кога ще се събере съвета на управляващата коалиция.

"Това ще бъде тежко политическо решение. Няма коалиционен съвет, където да има единна позиция по темата", каза Цветан Цветанов.

"Хората от екипа на Борисов трябва да се въздържат, и колкото може по-малко да се изказват по темата, която е много деликатна. Да се престане с тия приказки за солидарност, все едно става дума за някакъв природен катаклизъм. Това по някакъв начин е е саботиране на политиката на премиера", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Предстои да се изясни и кога ще се събере съвета на управляващата коалиция.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.