Това се казва в разпространено от полицията изявление от нейно име

Дъщерята на отровения шпионин Сергей Скрипал направи първо изявление. То беше разпространено от полицията в Лондон.  По-рано руската държавна телевизия излъчи запис от телефонен разговор. Твърди се, че един от гласовете е на Юлия Скрипал. Тя обяснява, че баща й е в много по-добро състояние, отколкото се предполага.

Лондон: Предложението на Русия за съвместно разследване е „извратено“

За записът се твърди, че е на телефонен разговор между Юлия Скрипал и братовчедка й Виктория. Ето какво се казва в него:

Виктория: "С баща ти всичко ли е наред?”

Юлия : "Всичко е наред, почива си. Със здравето сме добре, няма непоправими увреждания. Скоро ме изписват, всичко е окей."

Не може да се каже дали записът е автентичен. Други руски телевизии също го излъчиха, с уточнението, че не знаят какъв е произхода му. Смяташе се, че отровеният Сергей Скрипал е в тежко състояние и медиите на Запад писаха, че никога няма да се възстанови напълно. Случайно или не, днес британската полиция пусна обръщение от името на Юлия Скрипал.

В него дъщерята на бившия шпионин казва, че силите й укрепват и благодари на лекарите и всички, които са помогнали. Тя нарича инцидента "объркващ" и моли с баща й да не бъдат притеснявани.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.