ОЗХО отговори само на един от въпросите на Русия по случая, казаха от руското представителство в ОЗХО

Британската делегация на днешната специална среща на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага отхвърли като "извращение" предложеното от Русия общо разследване на отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал, предаде Ройтерс.

Извънредна среща на Организацията за забрана на химическите оръжия

"Предложението на Русия за съвместно британско/руско разследване относно инцидента в Солсбъри е извратено. Това е диверсионна тактика", каза в Туитър британската делегация .

Москва се стреми "да избегне въпросите, на които руските власти трябва да отговорят", гласи позицията на делегацията.

Британската военна лаборатория не знае дали „Новичок” е произведен в Русия

Британската делегация в ОЗХО, водена от най-големия експерт по химическите оръжия Джон Фого, присъства на среща на управителния съвет на органа в Хага, предаде БГНЕС.

Разговорите бяха свикани от Москва, след като Лондон обвини Русия за отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия на 4 март с нервно-паралитично вещество, наричано „Новичок“.

Посланикът на Русия в Холандия и заместник-министърът на промишлеността и търговията Георгий Каламанов присъстваха на срещата в Хага.

На острата фраза и руснаците отговориха пак в Туитър, казвайки, че са получили подкрепа от 14 държави в общо изявление пред съвета на ОЗХО.

Русия иска от Лондон достъп до материалите по случая "Скрипал"

В неделя Русия изпрати списък с 13 въпроса до Техническия секретариат на ОЗХО, свързани с отравянето на Скрипал, интересувайки се какви данни е предоставил Лондон на секретариата, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.