Битият служител е с охлузни рани

Затворник нападна надзирател от Централния софийски затвор при конвоиране от едно място до друго в сградата. Това съобщи за NOVA Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България.

ЕКСКЛУЗИВНО: Стрелба и заплаха с граната при гонката с бегълците

Надзирателят бил ударен в лицето от лишен от свобода с психически проблеми при преместването му от болницата в килията.

Състоянието на пострадалия не е сериозно. Той има охлузни рани по главата и е излязъл в отпуск.

Инцидентът станал около 22.00 ч. в четвъртък вечерта.

"Снощната случка в затвора може да бъде причислена към категорията дребни инциденти, които се случват за жалост доста често в системата на местата за лишаване от свобода. При преместването на един затворник от болницата към корпуса на затвора той, без никакви предварителни индикации, е ударил един от нашите служители в лицето с юмрук. Оказана му е медицинска помощ , освидетелстван е , за да може след това от лишения от свобода да бъде потърсена дисциплинарна отговорност ", каза заместник-правосъдният министър проф. Николай Проданов.

Правосъдното министерство започва проверка по нападнатия надзирател в затвора

А инциденти като този са ежедневние заради хроничната липса на кадри. За 900 затворници в Софийския затвор, отговарят 30 надзиратели на смяна. 

БТА посочва, като се позовава на работещи в затвора, че нападателят е новопостъпил в затвора, настанен там във връзка с екстрадиция. 

По първоначални данни пострадалият е със счупен нос и посинено око.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА БЯГСТВОТО НА ДВАМА РЕЦИДИВИСТИ ОТ ЗАТВОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.