Вижте каква е организацията на движението за празника

Организация на движението за обществения транспорт в столицата ще бъде направена за Великден, а от този ден официално тръгват и нощните автобуси.

За осигуряване на обществен транспорт по време на християнския празник Възкресение Христово – Великден на 7-и срещу 8-и април ще бъде удължено работното време на част от обществения транспорт до 01.00 часа.

Пускат нощни автобуси в София от 7-и април

С удължено време на движение ще бъдат трамвайни линии 5, 6, 7, 20, 22; тролейбусни линии 1, 2, 5, 9 и автобусни линии 11, 76, 85, 94, 102, 213, 280, 285, 309, 310, 604.

Метрото в участъка метростанция “Сливница” – метростанция “Младост 1” ще се движи на 15 минути интервал, а в участъците метростация “Младост 1” – метростанция “Летище София” и метростанция “Младост 1” – метростанция “Бизнес парк” и метростанция “Сливница” – метростанция “Витоша” - на интервал от 30 минути.

Нощен градски транспорт в София от 7 април (ВИДЕО+КАРТА)

От 21.00 часа на 7-и до 02.00 часа 8-и април се забранява влизането в двете посоки, престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

по ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”; по ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Александър Невски”; по ул. „11-ти август” между бул. „Княз Александър Дондуков” и пл. „Св. Александър Невски”; по ул. „Княз Борис І” между ул. „Неофит Рилски” и бул. „Патриарх Евтимий”; по ул. „Хан Аспарух” между бул. „Христо Ботев” и ул. „Княз Борис І”; по ул. „Цар Самуил” между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Хан Аспарух”; по ул. „Цар Шишман” между ул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Ген. Паренсов”; по ул. „6-ти септември” между ул. „Ген. Гурко” и ул. „Граф Игнатиев”; по ул. „Георги Бенковски” между ул. „Екзарх Йосиф” и ул. „Цар Симеон”; по ул. „Цар Симеон” между ул. „Будапеща” и ул. „Г.С.Раковски”; по бул. „Македония” между пл. „Руски паметник” и пл. „Македония”, с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт.

Прекачването от един нощен автобус на друг няма да се таксува допълнително

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана, постове за контрол и регулиране на движението.

Нощният градски транспорт тръгва от 7-и април. Линиите са 4 и ще пресичат града, така че да има връзка с всички квартали. Те ще се движат от 00.00 часа до 04.00 часа. Общата спирка на четирите линии, които ще носят съответно следните номера N1, N2, N3 и N4, ще е на пл. „Княз Александър Първи“. Цената на нощната карта за всички линии е 2 лева, а тя ще се продава от кондуктори вътре в автобусите. Колите на обществения транспорт ще имат отличителни знаци за нощен превоз, а спирките ще бъдат брандирани, така че да е ясно, че колите минават от там.

Монтирани са всички спирки за нощните автобуси в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Линия N1 ще върви по маршрута ж.к.“Люлин 1,2“- ж.к.“Младост 4“. Тази с N2 ще свързва кв. „Обеля“ – ж.к. „Студентски град“. Автобусите с номера N3 ще се движат между ж.к. „Овча Купел 2“ – ж.к. „Левски“ (Автостанция Изток), а тези от N4 - ж.к. „Дружба 2“ между ж.к. „Гоце Делчев“. Във всички Пунктове за продажба на превозни документи ще има карти с новите маршрутни схеми.

Автобусите няма да спират на всяка спирка, ако на нея няма хора. Интервалът за движение ще е 40 минути, а времето за прекачване между линиите на общата спирка на пл. „Княз Александър Първи“– 5 минути. Във всеки от автобусите ще има видеонаблюдение, както и паник бутон за шофьорите и кондукторите. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си