Нощният градски транспорт тръгва от Великден

Нощният градски транспорт ще тръгне от Великден - 7 април, а вече могат да се видят и спирките, където пътниците ще се качват и слизат „по малките часове”, предаде БГНЕС.

Нощният транспорт е нова услуга в София. Линиите са четири, а цената на картата ще е 2 лв. Във всеки автобус ще има контрольор, който ще продава картата и ще следи да няма нередовни пътници. Тя важи за четирите линии и с една карта човек може да се прикачва на друга линия през цялата нощ. Редовните карти за градската мрежа не могат да се ползват за нощен транспорт. На картата за нощен транспорт ще бъде изписвана и датата.

Нощен градски транспорт в София от 7 април (ВИДЕО+КАРТА)

Четири автобусни линии, с пресечна точка в центъра на София - на площад „Княз Александър I“, ще прекосяват по диагонали столицата, за да достигнат до големите крайни квартали. На площада, където се пресичат четирите линии, всеки пристигнал автобус ще изчаква 5 минути, за да може пътниците да извършат трансфер. Нощните автобуси осигуряват превоз на пътниците от 00.00 часа през нощта до 04.00 ч. сутринта. Линиите са номерирани като N1, N2, N3 и N4. Автобусите ще се движат през интервал от 40 минути и ще спират на обозначените спирки, когато има чакащи пътници, или желаещи за слизане.

Прекачването от един нощен автобус на друг няма да се таксува допълнително

Нощните линии ще се обслужват от 14 климатизирани автобуса. От съображения за сигурност водачът ще бъде отделен от салона за пътници, ще има и паник бутон за връзка с полицията в случай на необходимост. За сигурност на пътниците има и видеонаблюдение.

Пускат нощни автобуси в София от 7-и април

Засега Столична община планира нощните автобуси да се движат до края на годината. През това време обещава да се води стриктно наблюдение и ще се правят анализи за използването им. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.