В мандрата, в която работел нямало охрана, тъй като такава не се изисква при повече от 9 души.

Ново бягство от затвора. Този път престъпник избяга от общежитие към Пловдивския затвор. 42-годишният Георги Танчев, по-известен като Жоро Манджата е обявен за общодържавно издирване. Той е осъждан многократно за разпространение на наркотици.

СЛЕД БЯГСТВОТО ОТ ЗАТВОРА: Ще има ли повече надзиратели?

42-годишният Георги Танчев е успял да избяга след като е бил изпратен на работа на външен обект. Осъден е на една година затвор за притежание на наркотици. Излежавал е присъдата си при общ режим в общежитието от открит тип към пловдивския затвор. Трябвало е да се прибере вчера към 18 часа.

„За бягството разбираме след като в уречения час не се е явил в затворническото общежитие и за нас това е бягство. Осъден е на 1 година затвор за наркотици и има и още една присъда пак за наркотици в момента”, заяви пловдивският прокурор, Атанас Илиев.

Ще се търсят повече надзиратели, с по-добри заплати

„Вчера е бил първият му работен ден в мандра, в краен квартал на Пловдив”, уточни зам.-министърът на правосъдието, проф. Николай Проданов.

„Към 15 часа вчера е поискал да излезе за малко пред портала. Обяснил, че сестра му, която е в чужбина е дошла да го види и е поискал среща с нея. Така е духнал и подадохме сигнал към полицията”, каза зам.-управителят на въпросната мандра.

Правосъдното министерство иска промени в закона, повече пари и повече надзиратели

Танчев и още 8 затворници работели в мандрата. На обекта нямало охрана, тъй като такава не се изисква, ако работят повече от 9 души.

„Точно в същия момент е влизал камион за разфасоване на продукти и той е използвал този момент и е изчезнал. Портиерът е сам и няма как да следи всички”, уточни зам.-управителят на мандрата.

100 сигнала за ден в МВР за издирваните затворници

Ръководството на затвора отказа коментар с мотива, че в момента тече вътрешна проверка и е образувано досъдебно производство по случая. Георги Танчев е лежал досега четири пъти в затвора за кражби. За последно влиза преди месец. Ако сега бъде заловен, го заплашват още три години лишаване от свобода заради бягството си от затвора.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.