Вицепремиерът смята, че не трябва да се приемат закони, който се нарушават непрекъснато

За пореден път се прокарва идеята за пушене в заведенията. Този път неин автор е вицепремиерът Валери Симеонов. В интервю пред БНТ той нарече сегашното пълно табу за цигарен дим „двуличие”. Дежурната разпалена полемика по темата не закъсня.

Симеонов иска да отпадне забраната за пушене в заведения

Да се пуши, или да не се пуши. Това е въпросът, който с повод и без повод се възпламенява през две-три години. Скоро той ще се превърне в проектозакон на „Обединените патриоти”. Ако бъде приет, ще върне обратно помещенията за пушачи и непушачи.

Заради забраната за пушене почти пред всяко заведение на бул. „Витоша” в София се появи на практика второ заведение, но за пушачи. А по този случай популярната пешеходна зона получи прозвището „Буркан стрийт”.

Трябва ли да се затварят заведения, ако не се спазва забраната за пушене?

Именно това е и един от аргументите на Валери Симеонов - че не бива да се приемат закони, които се нарушават на всяка крачка. Или поне се заобикалят на всяка крачка. Кой е "за" и кой "против" в парламента ще научим през новата сесия на Народното събрание. Дотук позицията на ГЕРБ винаги е била последователна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.