Той нанесъл удари по лицата им

Баща на 5-годишно дете нападна и би социални работници. Това станало в  Русе, в Отдела за закрила на детето. Момчето живеело в приемно семейство и било при баща си само за празниците. По съдебна заповед, то трябвало да се върне при приемните родители.

Но бащата отказал да го предаде. Нападнал двете служителки с обиди и юмруци.Мъжът е арестуван за хулиганство за 24 часа. Преди години е бил задЪржан и за търговия с гласове.

Как да спрем агресията в младежите?

Сигналът постъпил около 23.00 часа вчера. Изпратените на място полицаи установили, че нападателят е 37-годишен мъж от Русе. Той отправил обидни думи и заплахи, като нанесъл удари с юмруци в лицата на двете служителки. Това е станало, докато те изпълнявали служебните си задължения по връщане на малолетното му дете на приемен родител. 

Мъж и жена биха полицаи с дървени колове

Една от пострадалите е Милена Неделчева - началник на отдел "Закрила на детето". Тя коментира, че бащата създавал ежедневно конфликти в отдела. Оплаквал се от приемните родители, като твърдял, че те се държали лошо с детето му. Служителките и мъжът разговаряли вчера в отдела. Когато той разбрал, че трябва да предаде детето, отишъл при него - в това време то било с психолог, взел го и започнал да го влачи. 

Мъже пребиха с камъни и колове двама горски служители

"Ние се опитахме да защитим детето, при което той ни нанесе удари - на мен и на един от социалните работници", обясни Неделчева. 

Двама мъже пребиха трети в спор за паркомясто

Мъжът е задържан и отведен от полицията. По случая е образувано досъдебно производство. 

Репортер: Наталия Йорданова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.