Българското посолство информира, че в случай на необходимост, на гражданите ще бъде осигурен подслон от страна на местните власти.

Във връзка с информация за обезвреждане на неексплодирала бомба от Втората световна война в Берлин съобщаваме, че на 20 април 2018 г. от 9.00 часа местно време в района около централната жп гара в германската столица ще бъде проведена евакуация.

Евакуираха 26 000 жители на германски град заради бомба (ВИДЕО+СНИМКА)

Засегнат ще бъде районът в радиус от 800 метра от местоположението на бомбата. Това са улиците Шосещрасе, Инвалиденщрасе, Хайдещрасе и Фенщрасе ( Chausseestraße, Invalidenstraße, Heidestraße und Fennstraße), както и намиращите се на тях сгради. Ще бъдат евакуирани и сградите в северозападната част на болница „Шарите“ от улица Инвалиденщрасе до Берлинския музей по медицинска история, съобщават от МВнР.

Откриха неизбухнала бомба до едно от летищата в Лондон

По всяка вероятност централната жп гара също ще бъде евакуирана. По време на обезвреждането може да се стигне до нарушаване на движението на влаковете и автомобилният трафик по северно-южния тунел, както и на въздушното движение на летище Тегел. Всички линии на берлинското метро ще се движат по разписание, като единствено линия 55 ще бъде спряна след 09.00 ч. на 20 април т.г. Възможно е да има нарушаване на движението и на автобусния обществен транспорт.

Обезвредиха бомбата от Втората Световна война във Франкфурт

Българското посолство в Берлин информира, че в случай на необходимост, на гражданите ще бъде осигурен подслон от страна на местните власти.

За контакт с посолството на Република България в Берлин:

Адрес: Mauerstrasse 11, 10117 Berlin Тел.: +49 30 201 0922. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.