Вижте любопитни факти за живота на двамата влюбени

Точно месец преди принц Хари и годеницата му Меган Маркъл да си кажат заветното „Да” светлините на прожекторите ги осветяват по-силно от всякога. В навечерието на едно от най-важните събития на годината, представяме интересни факти от живота на младоженците.

ПРИНЦ ХАРИ

Негово кралско височество принц Хенри Чарлс Албърт Дейвид е роден в 4:20 през нощта на 15 септември в болница „Св. Мария" в Лондон - същата, в която две години по-рано се ражда брат му - принц Уилям.

Събитието, което преобръща живота на Хари, е смъртта на майка му принцеса Даяна при катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. Снимката на 12-годишният Хари, плачещ до ковчега на майка си, разтърси цяла Великобритания.

Тереза Мей не е поканена на сватбата на принц Хари и Меган

През 2004 г. принцът заминава за Лесото. В бедната южноафриканска държава, следвайки една от каузите на майка си, той работи в дом за деца, осиротели от пандемията на СПИН. И досега често посещава младежите, с които е свързан от раждането им.

Година по-късно Хари се забърква в скандал, след като е заснет на купон в лондонски клуб с африканска нацистка униформа. По-късно принцът се извини за гафа.

През 2007 г. Хари заминава на първата си обиколка в Афганистан. Като втори лейтенант, той участва във въздушен кордон в подкрепа на наземните сили. В Гармшир е на първа линия с картечница на рамо. Завръща се в родината си след 10 седмици.

През 2012 г. Хари отново се появява на първите страници на таблоидите. Той е заснет да играе билярд чисто гол, с непозната жена.

Същата година благородникът отново заминава за Афганистан. Преди това той се научава да лети с атакуващи хеликоптери на Апах. Пристига в базата на лагера на Великобритания на 7 септември. Спи в палатка и бункер и се връща у дома след 20 дни участие във военни действия.

Български килими за кралското семейство

През 2014 г. Хари се ангажира с каузата да помага на ранени войници. Той създава международно състезание в стил Параолимпик за ранени при военни действия. Първото се състои в Лондон Олимпик парк. Участие вземат 416 войници от 13 държави. Впоследствие са организирани игри и в Орландо през 2016 г., в Торонто през 2017 г. и в Сидни през 2018 г.

През 2016 г. принцът се запознава с Меган Маркъл, американска актриса, звезда от сериала „Костюмари". Срещат се два пъти в Лондон преди да заминат на почивка в Ботсвана. Връзката им е официално обявена през ноември 2016 г., а годежът им става факт година по-късно.

МЕГАН МАРКЪЛ

Меган Маркъл е родена на 4 август 1981 г. Майка й е афроамериканката Дория Рагланд. Баща й Томас Маркъл в момента живее в Мексико. Той има син и дъщеря от първия си брак, който са по-големи полу-брат и сестра на Меган. Те вероятно няма да бъдат поканени на кралската сватба. Родителите на бъдещата принцеса се разделят, когато тя е едва 6-годишна.

Снимки: Питър Линдберг ексклузивно за "Vanity Fair"

Първите си години в училище Меган прекарва в католическо школо. Голяма част от детството си тя прекарва на снимачната площадка на сериала „Женени с деца”, в чийто екип баща й работи като осветител.

Мигове от живота на Меган Маркъл, събрани от биографа на Даяна (ГАЛЕРИЯ)

Всички познавали малката Меган като защитник на децата, които били подигравани от съучениците си. Заедно с приятелката си Сузи и вдъхновена от дейността на принцеса Даяна, Маркъл събирала дрехи и играчки за деца от социално слаби семейства. Била е и доброволка в приюти за бездомни хора.

Наскоро медиите на Острова припомниха, че преди да получи сериозни роли в киното, Меган Маркъл е била асистентка в телевизионната игра „Сделка или не”.

Бракът й с Хари ще бъде вторият за нея. През септември 2011 г. Маркъл се омъжва за кинорежисьора Тревър Енгелсън. Двамата се разделят през май 2013 г.

Меган Маркъл ще напусне сериала „Костюмари” със сватба

След сватбата й с принц Хари, тя вероятно ще получи титлата херцогиня.

На дългоочакваното тържество са поканени 600 души. Младоженците вече заявиха, че не искат подаръци и призоваха гостите си да дадат за благотворителност средствата, които са предвидили за дарове.

Ето още любопитни новини за сватбата на годината:

Меган Маркъл с първата официална проява с кралица Елизабет Втора (СНИМКИ)

Меган Маркъл е по-популярна от Кейт Мидълтън

Принц Хари и Меган Маркъл станаха герои на комикс (ВИДЕО)

Уилям, Кейт, Хари и Меган за първи път заедно на официално събитие (ВИДЕО+СНИМКИ)

СВАТБАТА НА ГОДИНАТА: Как принц Хари и Меган Маркъл разбиват клишетата

Подариха на Хари и Меган любовна лъжица (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТО: Какво "говори" поведението на Хари и Меган за връзката им?(ГАЛЕРИЯ)

Годежните снимки на Принц Хари и Меган Маркъл