Започва активна рехабилитация

Здравословното състояние на патриарх Неофит се подобрява и е изведен от реанимация. Лечението му продължава в терапевтично отделение, съобщиха от болница Токуда.

Патриарх Неофит е приет в болница

По-рано беше съобщено, че започна неговата активна рехабилитация.

Лекар: Патриархът вече е в отлично състояние (ВИДЕО)

Снощи стана ясно, че патриархът е постъпил в кардиологичното отделение на болницата, но е преместен в реанимацията, защото състоянието му е било тежко.

Подробностите бяха грижливо пазени в първите часове след постъпването му в болница.

„Преценено е, че състоянието му има известна степен на критичност и затова е преведен в реанимацията. В момента е в отлично състояние, чувства се добре”, заяви проф. Николай Младенов.

„Когато има божи човек в реанимацията, защото в крайна сметка ние сме на водораздела между настоящето и отвъдното, и с божията помощ обикновено правим чудеса”, заяви проф. Младенов.

Повече от лекарите, днес коментираха духовниците.

„Той има две клапи на сърцето, те са сменени преди няколко години, така че нормално е човек да се почувства - заради атмосферното налягане и преумора, различни причини могат да доведат до така прилошаване, но в крайна сметка всичко е овладяно и всичко е наред”, заяви митрополит Антоний.

Отсъствието на Негово Светейшество няма да доведе до сътресения, нито налага каквито и да било извънредни действия, уверяват от Светия синод.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.