24-годишната служителка на реда се възстановява след операцията

Полицията в издирване на футболния фен, който снощи хвърли самоделна бомбичка и рани тежко една полицайка. МВР заподозря, че бомбичката умишлено, а не случайно, е била хвърлена по полицаите по време на мача „Левски”-ЦСКА.

Може ли да се сложи край на агресията по стадионите?

Лекарите извадиха парче стъкло от окото на полицайката. В момента на инцидента полицайката и колегите й са били зад вратата. Били са тук като резерва, за да помагат на колегите си само при безредици и необходимост. Мачът е преминавал сравнително спокойно и нищо не и подсказвало, че ще се стигне до инцидента.

В един момент обаче фен на „Левски”, хвърля бомбичка, с която  чупи стъклото и ранява полицайка. Кой е този фен още не се знае, въпреки че задържаните бяха десетки. А до извършителя МВР се надяват да стигнат и чрез записите от видео камерите на стадиона.

Синдикатът на МВР: В цял свят задействането на бомба се счита за тероризъм

Ранената полицайка е на 24. Работи в жандармерията от 6 месеца. За да се намери кой е хвърлил бомбичката , след инцидента разследващите са иззели кадрите от видеокамерите на стадиона. Според МВР футболните фенове са били проверени на входовете на стадиона. А бомбичката не била намерена, защото била самоделно направена.

„Колко са били полицаите на терен, конкретно не мога да кажа. Но поне 1000”, заяви комисар Борис Танев, началник на дирекция „Жандармерия”.

Главният секретар на МВР: Атаката срещу полицаи на мача е подготвена

„На фона на други мероприятия вчера публиката не беше толкова многобройна”, заяви инспектор Владимир Русков. На въпрос дали са били буйни, той каза:

„Винаги са буйни”.

И Русков, и колегата му Христова били на метри от пострадалата полицайка в момента на инцидента. 

„Бях вътре в тунела, не съм видяла откъде лети бомбата. Помогнахме на колежката, закара се в лечебното заведение”, заяви Христова.

Извадиха стъкло от окото на ранената полицайка

Веднага след инцидента 24-годишната служителка на МВР беше оперирана.

„Окото няма да бъде загубено. Точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца”, заяви доц. Борислав Кючуков, началник на Клиниката по очни болести, ИСУЛ.

След инцидента бяха задържани десетки футболни фенове. Всички са разпитани и са им взети натривки, резултатите все още не са готови. Фен клубовете на двата отбора няма да бъдат глобени.

СЛЕД БОМБИЧКАТА НА МАЧА: Лекари се борят да спасят зрението на ранена полицайка

„Вчера имаше около 20 хиляди души. Заради проявите на пет необуздани фена неконтролируем не може да накараме 20 хиляди души да страдат, но категорично трябва да има реакция”, заяви Красен Кралев.

Първата стъпка, която ще се предприеме – националният стадион щял да бъде оборудван изцяло със система за контрол на достъпа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.