АМ "Струма" и Русе - Велико Търново ще бъдат завършени през 2023-та

Автомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година. През 2023 година ще бъдат готови автомагистралите „Струма“ и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ „Струма“ от Сандански до Кресна.

МРРБ: 61% от българите одобряват въвеждането на тол системата

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на шестата политическа академия на жените в ГЕРБ, която се проведе в град Вършец. В процес на изграждане е лот 3.1. на АМ „Струма“, съобщиха от пресцентъра на министерството. В процес на изграждане са 9,3 км от “Хемус” от Ябланица до Боаза, чието строителството стартира на 27 март т.г. В момента се извършва проектиране на 16,3 километровия участък от пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел “Буховци“.

Тол системата готова след 19 месеца (ВИДЕО)

Проектират се и 50 километра от Боаза до пътя Плевен – Ловеч, като се очаква през тази година да стартират търгове за изграждането на участъците от Боаза до п.в. „Дерманци“, от - п.в. „Дерманци“ до п.в. „Каленик“ и от п.в. „Каленик“ до пресичането с Плевен- Ловеч. Ще бъдат обявени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен – Ловеч до Русе-Велико Търново, разделен на три подучастъка. Протестиращите направиха видими усилията на правителството за изграждането на пътя Видин – Ботевград, който е и ангажимент в управленската ни програма, за което им благодаря, подчерта Нанков. 

Започна изграждането на нов участък от АМ "Хемус” (ВИДЕО+СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.