Вижте къде се намира и как изглежда уникалното кътче

Дълги разходки по екзотични плажове, китове в океана, велопоходи в планински район, езда, медитация в гигантска, подобна на летяща чиния постройка – това са само част от екстрите, които предлага едно от любимите „скривалища” на холивудските звезди.

СНИМКИ ОТ КОСТА КАРЕЙЕС ВИЖТЕ ТУК

Луксозният мексикански курорт Коста Карейес се намира между Манзанило и Пуерто Валярта. Основан е от италиански банкер и предприемач Джанфранко Бриньоне. След като случайно прелита над Коста Карейес, той се буквално се влюбва в мястото. През 1968 г. купува повече от 20 000 акра земя и започва да развива проект по изграждането на вилно селище.

Постепенно, в продължение на десетилетия, в Коста Карейес изникват все повече вили и хотели - шикозни, но в същото време – запазили автентичния си мексикански стил.

Екзотиката на уникалното място се допълва от фауната. Там гнездят четири вида морски костенурки. Гостите на курорта могат да участват в освобождаването на наскоро родени животинчета, което се прави по залез слънце.

Друга забележителност в Коста Карейес са два замъка, разположени един срещу друг върху хълмове.

БЛЯСЪК И УЮТ: Как изглеждат именията на звездите? (ГАЛЕРИЯ)

Вероятно девствената природа и уникалната архитектура на курорта са нещата, които карат куп знаменитости да прекарват ваканциите си там. Освен това, стопаните на Коста Карейес – наследниците на основателя, гарантират пълна конфиденциалност на звездите. Папараци не се допускат до мястото.

Много хора остават изненадани от факта, че тук не се говори за пари. Тук никой не е по-голям от другия. Никой не се тревожи, че ще бъде сниман. Не се усеща чужда присъствие. Когато се разхождаш по плажа, там си само ти, небето и звездите”, казва синът на Бриньоне – Джорджо.

От години Коста Карейес е предпочитаната дестинация за почивка на топмоделите Синди Крауфорд и Наоми Кембъл, актьорите Юън Макгрегър и Жулиет Бинош, режисьорът, носител на „Оскар” Алехандро Иняриту.

Красавицата Хайди Клум и съпругът й – певецът Сийл, пък сключват брак именно в Коста Карейес.

Ето още някои интересни галерии:

С МИЛИОНИ В БАНКОВИТЕ СМЕТКИ: Звездите, които живеят скромно

Факти за холивудските звезди, на които трудно ще повярвате (ГАЛЕРИЯ)

Звезди, за които не подозирате, че са роднини (ГАЛЕРИЯ)

Най-впечатляващите рокли в историята на Холивуд (ГАЛЕРИЯ

Колко струват в реалния живот измислените къщи от някои от най-известните филми и книги?

Най-скъпите имоти в света, обявени за продажба

Най-скъпият имот в САЩ

Къде ще живее Неймар?

Милиардер купи за рекордна сума исторически имот в Австралия

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.