Грешка или планирано трасе е проектът в морската ни столица

Новият булевард „Левски” във Варна преминава буквално през трибуните на стадиона на „Спартак”. Това се вижда от панорамна снимка, взривила социалните мрежи.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Пет реда от западната трибуна на стадион „Спартак” във Варна вече ги няма. Причината е изграждането на един най-мащабните проекти в града – 10-лентов булевард. Според феновете на „Спартак” ситуацията е абсурдна.

„Една елипса и някой е отрязал парчето кашкавал от питата. Просто седи грозно. Считаме, че можеше да се избегне”, коментира Евгени Балев – зам.председател на Сдружение „Спартак”.

Спира ли ограда достъпа до плаж „Делфин”?

От община Варна контрираха:

„Това не е абсурдна ситуация. В плановете на града от 60-те години е очертана уличната регулация. Проектантите на булевард „Левски” са съобразили проекта с уличната регулация от 60-те години. Уличната регулация, както си е по кадастрална карта,  е общинска територия. Ние не сме навлизали в друга територия, освен общинска”, заяви Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.

Според фен-клуб „Спартак” строежът е недомислен и опасен.

„Най-лошото е, че се нарушава формата на стадиона и при наличието на път, толкова близко до самите трибуни изобщо нямаме ясна идея, какво ще се случи в бъдеще, въпреки че има някакво обещание от общината, че ще бъде компенсиран клуба с построяването на нова трибуна”, заяви Евгени Станимиров, привърженик на „Спартак” (Вн).

А обещанието щяло да бъде спазено.

„В крайна сметка ние реализираме един булевард, имаме един стадион, който ще бъде основно ремонтиран, реновиран и отговарящ на всички условия”, заяви Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.

От община Варна обещават, че всичко около проекта ще е визуално изчистено още през август, когато е 100-годишнината на футболния клуб.

А ако дотогава стане готов стадиона и трибуната, от фен-клубът и отборът планират приятелски мач на този стадион с италианския клуб „Дженоа”.

СРЕЩУ БЕТОНА НА "КОРАЛ": Протести на плажа и в центъра на София (ВИДЕО)

 

Репортери: Искра Урумова, Мартин Георгиев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.