Около терен от 120 декара вече се вдига ограда

Напрежение заради плаж „Корал” още преди началото на летния сезон. Природозащитници и любители на дивите плажове протестираха заради ограждането на частен терен от испанска фирма.

Те искат свободен достъп до плажа, а държавата да защити едно от малкото останали незастроени кътчета по морето.

КОЛОВЕ НА ПЪТ КЪМ ПЛАЖ „КОРАЛ": Собственик на терен загради имота си

Днес къмпинг „Корал” стана притегателно място за представители на сдружението „Да запазим Корал” за охранители и полиция. Причина са поставените табели от четвъртък, които ограждат близо 120 декара и които спират достъпа на плажуващи до плажа, така както беше предходните години.

Еколозите са категорични, че са там, за да запазят дюните, които са защитен вид. Да запазят защитени видове растения и да не допуснат строителство.

Представител на собственика увери, че засега строителство няма да има.

„Всичко е напълно легално и просто испанската фирма си загражда границите на имотите, в които всяка година нелегално и нерегламентирано влизат каравани и къмпингуващи, които изхвърлят тонове боклуци”, заяви Добромир Драганов.

Темата за отпадъците повиши за кратко градуса на напрежението.

Още в петък кметът на Царево увери, че няма да има строеж, тъй като общината все още няма Общ устройствен план. От Екоинспекцията в Бургас заявиха, че нямат отношение към терена, защото не е защитена зона.

Протестът на „Корал” бе подкрепен и от София. От Сдружение Група екозащитници се събраха на Орлов мост в центъра на столицата с искане да спре застрояването. 

Репортери: Цеца Алексова; Рада Богданова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.