Според премиера Борисов няма напрежение

Има ли нов раздор в управляващата коалиция? След като вчера въпреки разногласията между ГЕРБ и патриотите, промените в закона за енергетиката бяха приети, се оказа, че хората на ВМРО в парламента са обидени на партньорите си.

РАЗДОР В КОАЛИЦИЯТА? ВМРО се разсърдиха на ГЕРБ за назначения в КЕВР

Полагането на клетва на новите членове на енергийния регулатор разпали ново напрежение в управляващата коалиция. Този път от ВМРО обвиниха ГЕРБ в политическо лицемерие, защото не подкрепили техния кандидат.

„За нас не е приятно видите ли, когато „Воля” и ДПС предлагат кандидати те да ги подкрепят, а когато ние предлагаме наистина да бъде добър специалист, той да бъде отхвърлен”, каза Юлиан Ангелов от „Обединени патриоти”.

Депутат от ДПС: Войната между институциите не е полезна за страната

Напрежение в коалицията не видя премиерът. И се похвали, че всъщност работи много добре с партньорите си.

„Ние имаме разписани споразумения коалиционни преди година и нещо и се придържаме към тях. Аз специално нямам никакво напрежение, точно обратното. Виждате работим много добре с всички министри и вицепремиери. Нито ВМРО ще стане ГЕРБ, нито ГЕРБ ще стане ВМРО. Имаме своите различия, но имаме и една обща цел – държавата да върви напред”, каза премиерът.

Управляващата коалиция раздвоена заради случая "Скрипал"

„Аз с премиера нямам никакви проблеми, но може би трябва да се търси механизъм за подобряване на диалога в парламента. Там някъде скърцат колелцата. Това е въпрос на коалиционен съвет, на който тези неща да могат да бъдат погледнати”, заяви вицепремиерът Каракачанов.

Проблем с патриотите обаче продължават да имат ДПС.

„Ние от първия ден предупреждаваме, че тази власт е вредна и опасна за страната”, каза Мустафа Карадайъ. Посещението на Волен Сидеров и депутати от Атака в Крим затвърдило притесненията им. Не само техните, но и на  председателят на Алианса на либералите в Европа.

РАЗДОР В КАБИНЕТА: Конвенция срещу насилието или за признаване на нов пол?

„Но уважаеми премиер Борисов, вие трябва да поемете инициативността, ако ваш коалиционен партньор подкрепя незаконното анексиране на Крим”, заяви председателят на европейските либерали Ханс ван Баалем. Това пък доведе до остра реакция на репортер от телевизията на „АТАКА”.

„Вие като какъв се месите в българската политика и в политиката на партия „Атака”? „Атака” не е либерална партия”, каза той.

„Трябва да поискате думата. Това не е европейско поведение”, каза ван Баалем.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.