Това се случи по време на международния форум на високо равнище

Европа да въведе забрана за двойния стандарт при храните. Това поиска България по време на международния форум на високо равнище, посветен на този проблем.

Властта с нови мерки срещу палмовото масло в млечните продукти

Според комисаря по въпросите на правосъдието и потребителите Вера Йоурова е възможно дори да бъдат въведени сериозни глоби за компаниите, които си позволяват да продават храни с различно качество.

Борисов: Обидно е големите вериги да ни тровят с храни с двойно качество

Според българските власти е абсолютно недопустимо граждани в съюза да се чувстват третирани сякаш са втора категория потребители и втора категория хора. 

Корнелия Нинова: Внасяме отново Закона за търговските вериги

"Не ми е минавало през ума, че е възможно такива големи авторитетни компании да си позволят да правят подобно нещо. Отнасяли сме се с голямо уважение, помагали сме си за навлизането на веригите в България, за свободния пазар. Не ви ли се струва безобразно? Кой умник в Европа изследва едно бебе за вкуса му и че обича палмово масло?", попита премиерът Бойко Борисов. 

А БСП обявиха, че отново ще внесат в парламента законопроекта за търговските вериги, който предвиждаше по-строг контрол на храните и по-голямо присъствие на български стоки. Законът беше отхвърлен няколко пъти през последните години. 

Лиляна Павлова: Двойният стандарт при храните е дискриминация и обида 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.