"Налице е не само двоен стандарт в качеството на храните, но и разлика в цените“, коментира министърът

"Двойният стандарт при храните е дискриминация и обида", заяви министър Лиляна Павлова. "Надявам се, че днешният форум ни обединява една кауза – да покажем и докажем, че ЕС е съюз на равни. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 на международен форум на високо равнище за двойния стандарт при храните в ЕС. Той се провежда в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, под патронажа на премиера Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус“.

Еврокомисар: Българските потребители не си знаят правата

„Съюз, в който не може да има разделение на първа и втора категория потребители. Няма да спрем само до храни, а за всякакъв вид стоки. Започнахме с храните и темата се разшири до перилни препарати и козметика. За съжаление, се доказа, че има двоен стандарт. Налице е не само двоен стандарт в качеството на храните, но и разлика в цените“, коментира Павлова.

Властта с нови мерки срещу палмовото масло в млечните продукти

По думите ѝ с 42% са по-скъпи продуктите в България в сравнение с други страни от Съюза за една и съща стока.

Двойният стандарт при храните – отново на фокус

„Това е категорична дискриминация, това е обидно. В България проучването показва, че за българските граждани това е един от проблемите с най-висока заинтересованост. По-богати ли са българските потребители? Почти 43% от проверените продукти са с по-висока цена в България. Обединени сме около каузата този въпрос да е високо в нашия дневен ред. надявам се да намерим на-бързия начин за единни и равни критерии, за да бъде запазено и човешкото достойнство на всеки“, каза още Лиляна Павлова. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.