Животинката е от застрашен вид

Бебе от критично застрашения вид Двугърба камила, появило се на бял свят в британски зоопарк в един и същ ден с кралското отроче принц Луи, ще носи и името му, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА. 

Третото дете на принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин се роди на 23 април. В Деня, в който Великобритания чества своя светец-покровител Свети Георги, на бял свят в зоопарка в Блекпул се появява и камилчето от критично застрашения вид. 

Четири дни след раждането на малкия принц беше оповестено, че херцогът и херцогинята на Кембридж са избрали за новородения си син името Луи Артър Чарлз.

В чест на височайшето бебе и заради съвпадението в рождените дати, от зоопарка в Блекпул са решили да кръстят новия си обитател Луи.

СНИМКИ НА НОВОРОДЕНИЯ ПРИНЦ ЛУИ ВИЖТЕ ТУК

"Нашето бебе също е много специално - то е домашното ни двугърбо камилче, чиито братовчеди в пустините Гоби и Такламакан са критично застрашени. От вида в естествена среда са останали едва около 600 екземпляра", казва Джонпол Хюстън от зоопарка в Блекпул. 

Зоологическата градина през последното десетилетие осъществява успешна програма за развъждане на критично застрашения вид. Бебето Луи, родено от мама Тибет, е осмият екземпляр от вида Двугърба камила в зоопарка. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.